پایش وضعیت موتور هواپیما (ECTM) و نقش آن در ایمنی پرواز

سخنران: آقای مهندس وحید ندیمی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی

تاریخ: ۹8/03/01 ساعت: 15:30-14:00

مکان: سالن جلسات پژوهشگاه هوافضا

ورود برای کلیه اساتید، متخصصان و دانشجویان آزاد است.

لطفا جهت هماهنگی ورود و شرکت در سخنرانی، با شماره تلفن 88366030 داخلی 343 ویا 164 تماس حاصل فرمایید.

چکیده:

صنعت هوانوردی و حمل و نقل هوایی، نقش مهمی در فعالیت‌های اقتصادی جهان دارد. جهت حفظ ایمنی و جلوگیری از سوانح هوایی، علاوه بر قوانین راه‌های هوایی، روش‌های پیشگیری تعمیر و نگهداری نیز وضع شده‌اند. بکارگیری یک سیستم فنی مدرن مثل هواپیما، جهت حفظ سیستم در یک وضعیت عملیاتی بهینه، نیازمند اقدامات مهندسی به صورت سازمان‌یافته می‌¬باشد. اهمیت تعمیر و نگهداری پیشگیرانه و به موقع در مورد همه سیستم‌های فنی، حتی ساده‌ترین موتورها برای افزایش طول عمر، کاهش هزینه‌های نگهداری و جبران خسارات سنگین آتی مورد استفاده قرار می‌‌گیرد که طبیعتاً نیاز به تعمیر و پایش مستمر دارد.

پایش وضعیت موتور (ECTM ) یکی از مهمترین اقدامات در زمینه تعمیر و نگهداری هواپیما و نیز از اقدامات پیشگیرانه به منظور افزایش ایمنی پرواز هواپیماهاست. این کار با استفاده از تحلیل روند تغییر پارامترهای موتور در فازهای تیک-آف و کروز انجام می‌گیرد. به این منظور لازم است تا مقادیر پارامترهای مهم موتور در این فازها استخراج شده و پس از بررسی، با مقادیر مرجع موتور مورد مقایسه قرار گیرند.

در این سخنرانی، ابتدا مفاهیم مربوط به ECTM مورد بررسی قرار خواهد گرفت. پس از معرفی پارامترهای مهم در تحلیل رفتار موتور و نحوه تفسیر نمودارهای مربوط به آن، اقدامات انجام شده در این خصوص در صنعت هوانوردی ایران و چند نمونه تجربه موفق در این زمینه ارائه خواهد شد.

شما اینجا هستید: صفحه ی اصلی اطلاعیه‌ها پایش وضعیت موتور هواپیما (ECTM) و نقش آن در ایمنی پرواز