هفته جهانی فضا در پژوهشگاه هوافضا; اعزام انسان به فضا و چالش‌های‌آن

Sample image

انجمن هفته جهانی فضا شعار هفته جهانی فضا در سال 2017 را 'کاوش جهان جدید در فضا' (Exploring New World in Space)  اعلام کرد.

هفته جهانی فضا هر سال در روزهای 4 تا10 اکتبر (12 تا 18 مهر) در سراسر جهان  برگزار می‌شود و شعار فوق در سال جدید برای این مراسم جهانی در نظر گرفته شده است. براساس اعلام این انجمن، شعار امسال باعث خواهد شد مباحثات زیادی در مورد محل بعدی کاوش‌های بشر روی ماه، مریخ، یا فراتر از آن انجام شود.  برگزارکنندگان، رویدادهای هیجان ‌انگیزی را با موضوع کاوش در فضا در مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز علمی، ... و موزه‌ها برگزار می‌کنند.

پژوهشگاه هوافضا نیز طبق روال سال‌های گذشته به منظور ترویج فرهنگ فضایی اقدام به برگزاری سمینارهای علمی و ترویجی در سطوح دانشگاهی و دانش‌آموزی در کشور نمود، از جمله:  برگزاری سمینارهای دانش‌آموزی با همکاری شرکت اسپاش در پارک الغدیر، برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی در حوزة حقوق بین‌الملل فضایی در دانشگاه تهران و دعوت از دانش‌آموزان سه دبیرستان پسرانه (دکتر حسابی، فراز دانش و نمونه دولتی فرهنگ 1) با همکاری پژوهشسرای آموزش و پرورش، جهت شرکت در مراسمی که به همین منظور درپژوهشگاه برگزار گردید.

این مراسم روز دوشنبه 17 مهر از ساعت 9 الی 12 برگزار شد که ابتدا آقای دکتر طیبی رهنی، معاون محترم پژوهشی، ضمن خیرمقدم به دانش‌آموزان به هدفمندی در انتخاب رشته دانشگاهی اشاره کرده، سپس در خصوص نقش و جایگاه فناوری فضایی در دنیای امروز صحبت نمودند و در ادامه یادآور شدند که ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که تکنولوژی به سرعت روبه پیشرفت است و مایه خرسندی است که ما در کشور خود به این فناوری‌های جدید دسترسی داریم،  نیروهای متخصص زیادی را تربیت کرده‌ایم و امیدوارم شما نسل جوان ما  نیز که آینده سازان این مرزو بوم هستید، رشته تحصیلی آینده خود را بر اساس علاقه و شناخت کامل انتخاب نموده،  به مدارج بالای علمی دست یابید و از تاثیرگذاران جدی در عرصه‌های علمی و فنی کشور باشید.

----

مراسم با پخش فیلم های کوتاه در باره جدیدترین فناورهای فضایی ادامه یافت. در کنار آن، سوالاتی در باره مضامین فیلم‌های پخش شده توسط خانم مهندس الهیان از حضار پرسیده شد و به کسانی که پاسخ‌های صحیح دادند جوایزی اهداء گردید.

در ادامه، خانم دکتر کریمایی دربارة "اعزام انسان به فضا و چالش‌های آن" سخنرانی کردند. ایشان سخنانشان را با تعریفی از کاوشگرهای فضایی و اهداف آنها آغاز نمودند و در ادامه به معرفی کاوشگرهای فضایی ایران و همچنین فضاپیمای سرنشین دار (E1) و مراحل طراحی و ساخت آنها که در پژوهشگاه هوافضا انجام گرفته پرداختند،  ایشان سخنان خود را با چالش‌های پیش‌رو در اعزام انسان به فضا خاتمه دادند.

سپس، میهمانان به استراحت، پذیرایی و  بازدید از نمایشگاه دائمی کاوشگرهای بازیابی شده در پژوهشگاه و دیدن خانواده میمون‌های فضایی پرداختند.

----

سخنران بعدی مراسم خانم دکتر حاج ابراهیمی  دربارة " تاریخچه اکتشافات فضایی" از اولین پرتاب های فضایی دنیا و همچنین اولین موجودات زنده‌ای که به فضا پرتاب شده‌اند ، صحبت کردند که مورد توجه دانش‌آموزان قرار گرفت.

لازم به ذکر است که اکثر سخنرانان با توجه به موضوع سخنرانی از مخاطبین سوال می‌پرسیدند و سپس به پاسخ‌های صحیح جوایزی اهدا می‌شد.

گزارش تصویری از مراسم هفته جهانی فضا در پژوهشگاه هوافضا

شما اینجا هستید: صفحه ی اصلی خبرها و رویدادها هفته جهانی فضا در پژوهشگاه هوافضا; اعزام انسان به فضا و چالش‌های‌آن